Photoshop gratis alternatieven

Photoshop blijft een heerlijk programma om mee te werken. Het grote nadeel van Photoshop is het prijskaartje dat je eraan hangt. Je betaalt al snel een abonnement van € 60 per maand om de software op je computer te laten draaien. Toch zijn er genoeg Photoshop alternatieven waar je voor kan kiezen. Er zijn zelfs gratis alternatieven voor Photoshop om te gebruiken voor het bewerken van je foto’s. Wij hebben de beste gratis alternatieven voor je op een rijtje gezet.

GIMP

Het beste gratis alternatief voor Photoshop op dit moment van schrijven is met recht GIMP. Je komt hier dezelfde tools tegen als die je ook gebruikt in Photoshop voor het bewerken van je foto’s. Extra leuk is dat er meerdere softwareprogrammeurs gratis aan de software meewerken. Hierdoor komen er regelmatig nieuwe gratis functies bij waardoor het programma steeds meer te vergelijken is met Photoshop. Het is in dit programma ook mogelijk om te werken met verschillende lagen, levels, masks en curves. Het is ook mogelijk om de bestanden in een hoge resolutie voor drukwerk op te slaan. Kortom een echte aanrader als je op zoek bent naar gratis Photoshop.

Pixlr X

Online foto’s bewerken en ook nog eens gratis? Maak kennis met Pixlr X. Dit is voor hobby fotograven een favoriete tool om te gebruiken voor het bewerken van foto’s. Je kan niet alleen je eigen foto’s photoshoppen, maar ook direct stock foto’s doorzoeken en aan je collage toevoegen. De basic editor tools zijn volledig gratis. Je bent alleen wel gelimiteerd aan overlays en het gebruik van stickers. Daarnaast zie je constant advertenties in beeld terwijl je aan het photoshoppen bent. Als je dit allemaal niet meer wilt kan je kiezen voor een betaalde versie van Pixlr X. Toch werkt de gratis versie prima en doet het je zelfs een beetje denken aan Photoshop Express. Kortom een prima gratis alternatief voor Photoshop.

Adobe Photoshop Express Editor

Je zou het niet verwachten, maar zelfs Adobe heeft een gratis alternatief voor Photoshop. Het programma geeft een simpele uitgeklede variant van Photoshop. Maar de basisfuncties kan je gewoon gratis gebruiken en dit is een mooi begin. Vooral als je als hobby fotograaf toch niet alle functies gebruikt. Het mooiste is dat dit programma natuurlijk gebaseerd is op de gratis variant van Photoshop. Overigens zit er wel een beperking aan het programma. Je kan namelijk alleen JPEG bestanden bewerken en tot maximaal 16 MB per foto. Toch is dit voor de meeste hobby fotografen ruim voldoende.