Wat zijn de voordelen van Netflix?

netflix voordelen

Netflix is één van de populairste streamingdiensten in Nederland. Na schatting zouden zo’n 3 miljoen Nederlanders Netflix hebben. De exacte cijfers zijn niet bekend omdat Netflix het aantal abonnees per land niet bekend maakt. Als je nog niet bij de 3 miljoen Nederlanders behoort vraag je jezelf misschien af wat de voordelen zijn van Netflix. Wij hebben de voordelen van Netflix voor je op een rijtje gezet. Wie weet overtuigt dit je wel om een account aan te maken.

De vetste originele Netflix series

Netflix heeft zogenaamde Netlfix Originals. Dit zijn tv-series die door Netflix geproduceerd worden en niet op de televisie uitgezonden worden. De enige manier om ze te kijken is dus via Netflix zelf. Een groot aantal series wist uit te groeien tot mega tv-hits. Denk aan House of Cards, Orange is the new Black, Stranger Things, La Casa de Papel en You. Elke maand komen er nieuwe Netflix Original series uit en die zijn alleen al de moeite waard om er een abonnement voor te nemen.

Voortdurend nieuw aanbod

Netflix is de grootste streamingsdienst ter wereld en heeft daardoor genoeg vermogen om nieuw aanbod te publiceren. Voortdurend komen ze daardoor met nieuwe tv-series en films. Dankzij het mega aanbod zit er eigenlijk voor iedereen wel iets tussen. Er staat altijd wel een film of serie online die interessant is of de moeite waard om te kijken. We moeten er wel bij vermelden dat het aanbod per land verschilt. Dit heeft te maken met rechten.

Netflix is relatief goedkoop

Een basic abonnement op Netflix kost € 7,99 per maand. Voor dit bedrag kan je op 1 scherm tegelijk naar Netflix kijken. Je kan ook nog kiezen voor een standaard abonnement met Full HD beelden en 2 schermen tegelijk kijken voor € 10,99 per maand. Voor € 13,99 per maand kan je op 4 schermen tegelijk kijken en zie je de beelden in 4K. Een gemiddelde dvd box voor 1 seizoen kost al snel € 50. Dit betekent dat Netflix relatief goedkoop is omdat je meerdere series online kan kijken.

Kijken wanneer het jouw uitkomt

Naast de eigen tv-series plaatst Netflix ook series en films van de televisie online. Je kan via Netflix kijken wanneer het jouw uitkomt. Je hoeft niet tot volgende week te wachten of het moment dat het programma wordt uitgezonden. Via Netflix bepaal je zelf de snelheid waarop je kijkt. Je kan een compleet seizoen in 1 dag kijken of af en toe een aflevering. Perfect als je het in je dagelijkse leven al vrij druk hebt.