Wat is Amazon Prime?

In maart 2020 besluit Amazon om Nederland te veroveren. In eerste instantie met hun webshop, maar ook met Amazon Prime. In Amerika is Amazon Prime de tegenhanger van Netflix. Na de komst van Apple+ en Disney+ komt er dus opnieuw een Netflix killer op de markt. In Amerika wordt Amazon Prime als de grootste concurrent van Netflix gezien. Het is de vraag of ze de markt ook echt zo weten te veroveren zoals Netflix de laatste jaren gedaan heeft. Tot nu toe had Netflix natuurlijk vrij spel, maar met de komst van Amazon Prime kan dit weleens gaan veranderen.

Amazon Prime kost bijna niets

Amazon weet Nederland direct te veroveren met een superlaag maandtarief. Voor slechts € 2,99 per maand kan je een abonnement afsluiten. Daar komt nog eens bij dat een lidmaatschap de eerste 30 dagen gratis is. Voor een klein bedrag kan je dus de nieuwe Netflix killer gaan uitproberen. Vooral nu Disney+ het eigenlijk een beetje heeft laten afweten kan het de moeite waard zijn om Amazon Prime uit te testen. Overigens is de prijs wel een lokkertje. In Amerika kost de dienst € 10 per maand. De kans is dus wel dat in de toekomst Amazon Prime de prijzen omhoog gooit.

Amazon Prime Original series

Net als Netflix produceren ze bij Amazon zogenaamde Original series. Dit zijn series die nergens anders worden uitgezonden en door Amazon geproduceerd. Eén van de grote titels die ze hebben is Top Gear. De bekende serie heeft een nieuwe variant speciaal voor Amazon Prime gemaakt. Daarnaast hebben ze ook Man in the High Castle en Star Trek Picard als nieuwe Amazon Prime titels.

Bekende series en films

Het aanbod van Amazon Prime moet natuurlijk nog groeien, maar toch zijn er al een aantal bekende series en films te vinden. Denk aan House, The Office, Two and a Half Man, CSI en The Big Bang Theory. Maar er zijn ook grote films aan de collective toegevoegd zoals Harry Potter (die ontbrak nog steeds op Netflix), Lord of the Rings, Indiana Jones, The Hangover en Detective Pikachu.