Waarom is Gentstudent zo populair?

gent student

Als je niet op de populaire social media app Snapchat zit dan is de kans groot dat je nog nooit van Gentstudent gehoord hebt. Maar als je wel op Social Media zit is de kans groot dat je iets van Gentstudent gehoord hebt. Gentstudent heeft een grote groep fans tussen de 12 en 30 jaar oud. Het account is vooral populair onder studenten. Dit komt doordat de filmpjes op Gentstudent gemaakt worden door studenten voor studenten. Je kan er korte filmpjes en video’s zien die door de fans zelf ingezonden worden. Ondertussen volgen ruim 400.000 Gentstudent fans dit account.

Waarom is Gentstudent een groot succes?

Er zijn meerdere redenen waarom het account Gentstudent een groot succes is. Als eerste omdat het account voor herkenning onder studenten zorgt. De grappige filmpjes zijn namelijk gemaakt door medestudenten en dit maakt het herkenbaar. Ten tweede is het account populair omdat je er zelf deel van kan maken. Je kan namelijk je eigen filmpjes opsturen en kans maken dat jou filmpje ook gepubliceerd wordt door Gentstudent.

Gentstudent zelf is anoniem

Extra opvallend is dat de eigenaar van Gentstudent volledig anoniem is. Niemand weet wat over de Gent Student. Het enige wat we weten is dat er dagelijks leuke filmpjes en videos online komen te staan. In 2014 is het account opgericht en inmiddels zijn ze al heel wat volgers verder die het account met alle liefde volgen.

Instagram en Facebook naast Snapchat

Inmiddels is de Gentstudent niet meer alleen op snapchat te volgen. Je kan de Gent Student nu ook volgen op andere social media zoals Instagram en Facebook. Dit is natuurlijk handig als je de grappige filmpjes wilt volgen en je geen Snapchat account in je bezit hebt. Op Instagram heeft de Gentstudent 166.000 volgers en op Facebook 23.000 volgers. Regelmatig wordt overigens zijn Snapchat geblokkeerd. Maar al vrij snel krijg je een melding van een nieuw account om te volgen. Dit wordt uiteraard ook vermeld op Facebook en Instagram.