3 manieren om stress te verlagen

Zit het je even heel erg hoog en moet je even ontspannen? Kom je gestresst terug van je werk of wil je ontspannen je dag beginnen dan kunnen deze tips nog wel eens van toepassing zijn voor jou. Hier zijn een aantal dingen die je kunt gaan doen om je stress te verlagen.

Wandelen

Wandelen is een hele bekende tip om te ontspannen, dit omdat het ook echt goed helpt. Door te wandelen kun je je hoofd leegmaken en kun je ontspannen. Dit is perfect voor na een drukke werkdag. Zo kun je even alles verwerken wat er die dag is gebeurd voordat je weer naar huis gaat. Een andere optie is om het juist voor je werk te doen, zo kun je alles van thuis loslaten en helemaal ontspannend aan je werkdag beginnen. Geniet van de natuur om je heen en sta eens stil bij de kleine dingen.

Creatief bezig zijn

Als je creatief bezig bent kun je je focussen op datgene waar je mee bezig bent. Zo heb je geen tijd om je zorgen te maken over andere dingen, en door je zorgen los te laten heb je minder tot geen last van stress. Zo kun je gaan tekenen of knutselen, maar een andere leuke manier om creatief bezig te zijn is bouwen. LEGO is de perfecte optie om creatief bezig te zijn. LEGO heeft genoeg leuke thema’s zoals LEGO Harry Potter en LEGO Star Wars. Door je te focussen op je bouwwerk zul je merken dat je stress vermindert.

Mediteren

Nadat je jouw LEGO Technic-bouwset af hebt, kun je kiezen voor een andere optie om tot rust te komen: mediteren. Er zijn genoeg meditaties te vinden op YouTube of Spotify. Je zou het ook zonder een meditatie-app kunnen doen: ga gewoon even zitten en focus je op je ademhaling. Je zult hierdoor rustiger worden en minder stress ervaren.